Ronin Outdoor is een initiatief van Dick Besters en richt zich op het ontwerpen, organiseren en begeleiden van belevingsactiviteiten. Dit zijn unieke, leuke en uitdagende activiteiten voor jongeren en volwassenen op gebied van outdoor, sport en yoga. Ze vormen vaak de kern van een traject van persoonlijke coaching of teambuilding.

Natuur beleven, jezelf ontdekken

Naast plezier en uitdaging hebben belevingsactiviteiten ook een spontaan vormend aspect. Bewuste ervaring biedt kansen om nieuwe aspecten van jezelf te ontdekken. Belevingsactiviteiten zijn een leuk en effectief instrument om groei en ontwikkeling te ondersteunen. Vanuit ieders eigen natuur en in de richting die het innerlijk kompas aangeeft.

Dick Besters

Dick BestersDick (1958) maakt bij Ronin Outdoor gebruik van zijn zeer gevarieerde ervaring. Hij is lange tijd als leidinggevende werkzaam geweest bij defensie en in de jeugdzorg en heeft diverse opleidingen in coaching, buitensport, sport en yoga.

Lees meer: Dick Besters

Ronin Jongeren Projecten

Een ronin is een samoerai (Japanse ridder) zonder heer. Te vergelijken met dolende ridders in de Europese middeleeuwen. Hij heeft de keuze om weer een 'externe' heer te dienen of zijn ridderleven in te vullen op basis van persoonlijk, innerlijk leiderschap.

In het huidige Japan worden jeugdige drop-outs ook ronins genoemd. Zij staan min of meer voor een zelfde keuze.

Ronin Outdoor ondersteunt jongeren bij het maken van deze keuzes. De jongerenprojecten zijn afgestemd op de behoefte en de situatie van individuele jongeren of groepen. Door het verwerven van fondsen worden de programma's, onder duidelijke voorwaarden, beschikbaar voor minder draagkrachtige gezinnen. 

Lees meer: Ronin Jongeren Projecten